زون در سیستم های اعلام سرقت به چه معنا است؟
زون در سیستم های اعلام سرقت به چه معنا است؟
همانطور که میدانید یک سیستم اعلام سرقت دارای سنسور، مگنت، بیم خطی و … است که همه این موارد انواع ورودی در دزدگیر شما هستند و به صورت کلی به این ورودیها زون گفته میشود. گاهی امکان دارد که یک زون شامل چند سنسور هم بشود که یا به صورت سری و یا صورت موازی به پنل دزدگیر شما متصل میشود که این مدل زونها در سیستم اعلام سرقت پارادوکس ( PARADOX) قابل مشاهده است.
زونها به دو صورت توانایی اتصال به پنل اعلام سرقت شما را دارند:
1.باسیم 2.بیسیم
زون باسیم:
در این حال زون با استفاده از سیم به ورودی پنل شما متصل میشود که به دلیل سیمکشی پشنهاد میشود برای زونهای نزدیک به دستگاه یا با فاصله کم از این دسته زونها استفاده کنید.
زون بیسیم:
در این حال با استفاده از مدارهای فرستنده و گیرندهای که در زون بیسیم و پنل دزدگیر تعبیه شده به یکدیگر متصل شده و اطلاعات را جابهجا میکنند پیشنهاد میشود برای زونهایی که فاصله زیادی با پنل دزدگیر شما دارد و یا محیطهایی که سیمکشی در آن سخت است و یا اززیبایی ظاهری محیط کم میکند از دسته زونها استفاده کنید.
حالتهای سیستم اعلام سرقت و عملکرد آن:
همه دزدگیرهای موجود مانند سایلکس، فایروال، پارادوکس و… دارای سه وضعیت عملکردی هستند که شامل:
- فعال
- نیمه فعال
- غیر فعال
حالا با هم بررسی میکنیم که این سه وضعیت چه کمکی به ما میکنند و زونها در این سه وضعیت چگونه عمل میکنند.
فعال:
در این حالت سیستم اعلام سرقت شما در حالت آماده باش است و زونها فعال هستند و هرگونه تحریکی که زونها دریافت میکنند به پنل دزدگیر منتقل میشود و آژیر به صدا درمیآید. این حالت برای زمانی است که شما میخواهید به کل از محل خارج شوید.
نیمه فعال:
در این وضعیت دزدگیر شما نیمه آماده است به این صورت که شما با توجه به دستورات قبلی که به دستگاه دزدگیر خود دادهاید آن سری از زونهایی که مشخص کردهاید در این حالت فعال میشوند و فقط در صورت تحریک همان زونهای مشخص شده آژیر به صدا در میآید. این وضعیت برای زمانی مناسب است که مثلا شما در خونه حضور دارید ولی همچنان میخواهد زون در حیاط پشتی یا انباری فعال باشد زیرا میدانید خود به آنجا نمیرود ولی میخواهید در صورت تحریک زون آژیر به صدا درآید زیرا امکان دارد فردی خارجی به ملک شما ورود کرده باشد.
غیر فعال:
در این حالت دستگاه در حالت خواب است هیچ یک از زونهای حتی در صورت تحریک آژیر به صدا در نمیآید. این حالت مناسب زمانی است که شما در خانه حضور دارید و میدانید امکان ورود و تحریک خارجی وجود ندارد.
حالتهای زون و عملکرد آن:
اکثر سیستمهای اعلام سرقت توانایی برنامهریزی زون به 5 حالت را دارند البته سیستمهایی مانند پارادوکس حالتهای بیشتری هم در اختیار شما قرار میدهند. این 5 حالت کلی شامل:
زون فعال:
زون در وضعیت فعال و نیمه فعال دستگاه آماده است و در صورت تحریک اطلاعات را منتقل میکند و پنل دزدگیر از طریق آژیر و تماس و پیامک به شما اطلاع میدهد.
زون غیرفعال:
این زون در همه حالت های دستگاه غیرفعال است حتی در زمانی که دستگاه در حالت آماده باش است و در صورت تحریک زون هیچ اتفاقی رخ نمیدهد.
زون 24ساعته:
زون در همه حالت های دستگاه فعال است حتی در وضعیت غیرفعال . اکثر این زون را برای سنسورهای اعلام حریق استفاده میکنند.
زون تاخیری:
زون در وضعیت فعال و غیرفعال بعد از زمان مشخصی اگر تحریک بشود آژیر به صدا در میآید و از طریق تماس و پیامک به شما اطلاع میدهد. این حالت برای مگنت های در مناسب است که امکان دارد شما بعد از فعال کردن دزدگیر خود هنگام خروج باعث تحریک بشوید.
زون پدال:
در این صورت زون در وضعیت فعال و غیرفعال آماده است ولی در صورت تحریک فقط و فقط از طریق تماس یا پیامک اعلام میکند. مناسب مکانهایی مانند طلافروشی و بانک و … است زیرا با استفاده از این حالت اگر سارق در محل حضور داشته باشد شما میتوانید با فشردن پدال مها را آگاه کنید.( لازم به ذکر است که پارادوکس از معدود برنذ های دزدگیر در ایران است که تاییدیه مها را دارد.)
اولین دیدگاه را ثبت کنید